Welkom bij "Moulin de la Pierre"

De rondleidingen

De molen is open voor het publiek met gratis toegang van begin juli tot half augustus. Tijdens dit bezoek bent u getuige van een unieke zaagprestatie in lokale natuursteen. Het zaagwerk wordt aangedreven door een ingenieus hydraulisch systeem. Ontdek de laatste nog actieve steenzaagmolen en maak kennis met de gepassioneerde vrijwilligers.

De vereniging biedt ook het hele jaar door rondleidingen op afspraak voor groepen van 5 tot 30 personen en 5-10 voor groepen kinderen. Prijzen voor groepsbezoeken zijn € 2 per persoon.

Om te reserveren of informatie krijgen over tours, call

06 30 35 15 86 (Franstalige)

of stuur mail naar: pierreetsavoirfaire@gmail.com

Workshops

De vereniging biedt haar leden de mogelijkheid om in de selectie van de workshops begeleid of vrij. De workshops lopen staan dinsdag 19:00-21:00 en woensdag in twee sessies 14:00-17:00 en van 18:00 tot 21.00 uur (met uitzondering van de Franse schoolvakanties).

Deze sessies worden gefaciliteerd door professionele kleermakers beeldhouwers. We ontdekken hoe je een bas-reliëf en beeldhouwkunst te maken in de ronde bult (3-dimensionale). Het kan ook dragen in boetseren. Onderdelen gemaakt kan dan in de oven van de vereniging worden gekookt.

 

De sessies zijn ingesteld driemaandelijkse vergoeding (€ 90 per persoon) of de sessie (10 € per persoon) De gratis workshops worden gehouden op zaterdagochtend 9:00-00:00 (met uitzondering van de Franse schoolvakanties). Het werkt zelfstandig met de hulp van een vrijwilliger van de vereniging. Zij neemt deel aan gezellige uitwisseling van ervaringen sessies en uitzicht uitwisseling tussen de leden. Elke 3 uur durende sessie kost € 6

De stage

Tijdens de Franse schoolvakanties de vereniging biedt publieke cursussen of sessies ontdekking van steenhouwen voor volwassenen en kinderen boven de 10 jaar. Deze sessies kunnen familie of een groep van tien mensen volgen.

Het hele jaar door, op aanvraag, sessies sculptuur of modeling kan worden georganiseerd met professionals. De prijs per persoon is gebaseerd op de aard van de aanvraag en het aantal deelnemers. Voel je vrij om deze sessies aan uw dierbaren te bieden als een goed cadeau aan de commandant

06 30 35 15 86 (Franstalige)

 

De vereniging neemt ook deel aan de "actieve zomer", georganiseerd door het provinciebestuur. Als zodanig biedt het een keer per week van begin juli tot half augustus, de molen, een sessie van 3 uur na ontdekking van steenhouwen.

Exhibitions

De zomer en tijdens speciale evenementen de vereniging nodigt kunstenaars uit om hun werk in de molen vertonen. U krijgt de gelegenheid om beeldhouwers, schilders en getalenteerde fotografen ontdekken.

En als je naar onze ontmoeting tijdens de Open Monumentendagen of dagen van de molens te komen, kunt u ook deelnemen aan demonstraties van de stenen sculptuur gemaakt door professionals of leden van de vereniging.